TaiChi/Qigong

Inleiding

Vanaf september is er iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 TaiChi Qigong! 

Waar? In de gymzaal in Margraten!

Aanbod

Verantwoord Bewegen voor ouderen.

Taichi Qigong is een Chinese beweging oefen methode om energie, vitaliteit, gezondheid en bewustzijn te ontwikkelen. In China worden deze oefeningen al langer dan 2000 jaar toegepast. Ze zijn daar een vast onderdeel van de reguliere Chinese geneeskunde , in ziekenhuizen en parken kun je mensen zien trainen.

Men ontdekte dat vermoeidheid, pijn, stijfheid, gewrichtsklachten, chronische aandoeningen fysieke, mentale en emotionele ziekte kunnen optreden door een gebrekkige of geblokkeerde stroom van vitale energie. Met Qigong ontwikkel en verzorg je levensenergie, het Chinese antwoord op de grote vragen van onze maatschappij: hoe word en blijf ik gezond en vitaal?

Het mooie is dat deze eenvoudige, rustige oefeningen zo krachtig en makkelijk toe te passen zijn dat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee doen. Ongeacht leeftijd, stijfheid, klachten en/of fysieke beperking. In tegenstelling tot de meeste sporten en spierkrachttrainingen, kun je TaiChi Qigong beoefenen met klachten en beperkingen.

In de les is er aandacht voor het opbouwen van energie, houding, ademhaling, zachtheid en mentale rust. Stilstaande houdingen wisselen af met zachte bewegingen die op een rustig tempo worden uitgevoerd en herhaald .Je hebt geen bijzondere kleding of materiaal nodig  om mee te doen, alleen makkelijke kleding en makkelijk zittend schoeisel.

Energietraining en reguliere trainingen voor je conditie of lenigheid zijn verschillende dingen, de kennis hoe je energie kunt opbouwen en verzorgen(voor een gezond leven) is nog schaars in Nederland. Ik heb deze kennis in nog geen andere trainingsmethode kunnen ontdekken. Deze lessen zijn bijzonder voor mensen die op zoek zijn na gezond en verantwoord bewegen. 

Heb je interesse, vragen of wil je je aanmelden: 

Email: rjmnelissen@home.nl

Website: www.kungfuheuvelland.nl

Telefoon: 06-40365086. 

Contact

Kungfuschool Bai Jia Zhi Dao

Robert Nelissen