Harmonie van Gronsveld

Harmonie van Gronsveld

Inleiding

De Koninklijke Harmonie van Gronsveld is in 1835 opgericht onder de naam "Harmonie van Gronsveld" en telde in de beginjaren 18 leden. In die jaren was een harmonievereniging in een (klein) dorp nog een grote zeldzaamheid. Nadat in 1966 een drumband aan het korps is toegevoegd, bestaat de vereniging uit meer dan 100 personen, waaronder veel jeugdigen.

Aanbod

Sinds haar oprichting neemt de Koninklijke Harmonie van Gronsveld een belangrijke plaats in het openbare leven van Gronsveld in. Naast het verzorgen van concerten en andere muziekuitvoeringen, alsmede het opluisteren van plaatselijke maatschappelijke evenementen, is de harmonie ook nauw betrokken bij een aantal kerkelijke hoogtepunten zoals de processie, welke jaarlijks plaatsvindt. Zij is ook niet meer weg te denken bij een aantal regionale en plaatselijke culturele en folkloristische tradities.

Sinds haar oprichting is de Harmonie een bloeiende vereniging gebleken waar een goede teamgeest heerst en waar sprake is van een uitstekende samenwerking tussen dirigent, bestuur en leden. In de loop der tijd heeft het harmonie-orkest diverse promoties weten te bewerkstelligen. Ook de drumband promoveerde enkele jaren geleden naar een hogere klasse en maakt nog steeds progressie.

De Gronsvelde gemeenschap leeft steeds enorm mee met haar Koninklijke Harmonie; vanuit de gemeenschap is dan ook een zeer actieve Supportersvereniging opgericht welke de Harmonie in vele opzichten steunt. Resumerend kan dan ook worden gezegd dat de Koninklijke Harmonie van Gronsveld in haar lange geschiedenis zeer tastbaar in Gronsveld aanwezig is en hier in feite een onmisbare vereniging is.  

Kijk voor meer informatie op onderstaande website. 

Contact

Harmonie Gronsveld